ADÁMEK Z MNOŽÍRNY HLEDÁ DOMOV

15.12.2013 10:57

ADAM - cca 1,5 roku, 28cm v kohoutku, 10kg

 

Adam pochází ze spontánní množírny v Pozďátkách, kde živořilo v otřesných podmínkách okolo 80 psů, z nichž mnozí nadále zůstávají na původním místě, protože v útulcích není místo  https://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/250944-ochranci-zvirat-se-vratili-do-pozdatek-v-hrnci-nasli-11-stenat/). Spolu se 3 jeho kamarády či možná sourozenci jsme ho přijali před 10dny. Psi byli začervení, neočkovaní, měli svrab, fenky byly březí a všichni 4 pejsci byli extrémně plaší a na jakýkoli kontakt reagovali kousáním. 

Adam je typický představitel "množírenských" psů, není zvyklý na jakýkoli lidský kontakt a před lidmi stále ještě utíká a krčí se, nemá hygienické návyky, neumí na vodítku, zkrátka je nutné ho všemu naučit. Za necelé 2 týdny u nás si začíná zvykat na lidi, přijde si i pro pamlsek, nechá na sebe sáhnout. Přesto bude potřebovat ještě dost péče a času, aby rozvinul svůj plný psí potenciál. Je to ale krásný, mladý pes, který může po úspěšné socializaci být skvělým a milým kamarádem svých adoptivních majitelů.

Pro Adama hledáme trpělivé páníčky, ochotné věnovat čas socializaci pejska, který dosud nezažil nic dobrého, nezná lidské pohlazení ani základní radosti bežného psího života.