Aktivita NE MNOŽÍRNÁM a PETICE ZA ZMĚNU ZÁKONA

16.12.2014 20:22

V poslední době se v médiích i mezi pejskařskou veřejností stále častěji skloňují slova MNOŽÍRNA a MNOŽITEL. I přes mnohá varování, která denně kolují na sociálích sítích a pravidelně i v hlavních televizních zprávách, v rádiu nebo novinách, byznys množitelů nadále vzkvétá a prosperuje. Pořád je obrovské množství lidí, kteří o možírnách nic netuší nebo se prostě rozhodnou věřit, že ten jejich vybraný mazlíček z takových podmínek pocházet nemůže. A nekončící poptávka po moderních plemenech (př. jorkšíři, čivavy, buldočci, jack russelové...) nahrává krutému kolotoči, ve kterém se psi používají jako nástroje na výrobu výdělečného zboží, nic víc. Mnoho tisíc psů v malo i velkomnožírnách po celé republice trpí v malých místnostech či přímo králíkárnách, nezřídka ve svých výkalech, v zimě, ve tmě, bez náležité veterinární péče a stravy, bez vlídného slova a kontaktu s lidmi jen proto, aby si lidi mohli koupit levnější bezpapírové štěňátko. 

Krátkou prezentaci s příběhy a radami, jak nenaletět množiteli a o množírnách najdete ZDE. 

 

Iniciativa s názvem  NE MNOŽÍRNÁM ! se rozhodla jít nad rámec obvyklé edukace a upozorňování, které nemá velký efekt, a požadovat změnu zákona, který by podobné "podnikání" zarazil. Připravili petici s konkrétními požadavky, na kterou teď všichni poctivě sbíráme podpisy. PETICI JE PODLE PETIČNÍHO ZÁKONA PLATNÉHO V ČR NUTNÉ MÍT V PAPÍROVÉ PODOBĚ, e-petice může složit jako podpůrná, ale striktně právně nemá žádnou váhu,  nikdo se jí nemusí zabývat. 

Podpisy na papírové petici přibývají, už podepsali Marta Kubišová, Lucka Bílá, Jana Stryková, Honza Musil, Klára Slámová, Honza Dolanský, Saša Rašilov a spousta dalších. 

                                     PŘIDEJTE SE K NÁM  !!

 

PETIČNÍ ARCH si můžete stáhnout pod textem. K tomu, aby byly podpisy platné, je třeba splnit následující:

  • arch je vytištěn JEDNOSTRANNĚ
  • je vyplněno CELÉ JMÉNO (čitelně hůlkovým písmem), trvalá adresa - ULICE, ČÍSLO POPISNÉ A ORIENTAČNÍ a MĚSTO (nestačí jen "Praha") a PODPIS
  • na archu není krom vyplněných polí NIC dalšího ručně psaného (archy NEČÍSLUJTE, nedoplňujte sloupce ani nic jiného)
  • archy NEPŘEHÝBEJTE
 
KAM ODEVZDAT VYPLNĚNÉ ARCHY:
  • zaslat autorkám petice: Katarína Bestr, Hýsly 116, 69650 Hýsly nebo Marta Hrdinová, Stará obec 10, 19012 Praha-Horní Počernice
  • možno také odevzdat u nás v azylu
 
                      MÁME ŠANCI TO SPOLEČNĚ ZMĚNIT, KAŽDÝ JEDEN PODPIS JE DŮLEŽITÝ !