PROBĚHLA DALŠÍ ZE SÉRIE VZDĚLÁVACÍCH BESED PRO ZŠ

16.04.2014 20:17

V pondělí 14.4.2014 jsme  nás v azylu i přes chladné a větrné počasí pořádali další ze série vzdělávacích besed pro základní školy. 

Už druhým rokem k nám pravidelně docházejí žáci spolupracujících základních škol, aby tak trochu „přičichli“ k realitě života psů, kteří byli opuštěni nebo i týráni, a zejména proto, aby se dozvěděli, jak velkou zodpovědnost pořízení zvířete představuje a jak o něj správně pečovat a jak řešit problémy, které za života se psem mohou nastat.

 Vzdělávací brožura a pracovní sešit, které používáme jako základ pro besedy

 

Vzhledem k tomu, že situace opuštěných zvířat je rok od roku vážnější, kapacita útulků přestává na jejich počet stačit, soustředili jsme se zejména na důležitost adopcí zvířat z útulků, informace o množitelích psů bez průkazu původu (informace o komerčních množírnách i menších individuálních množitelích) a důležitost kontroly reprodukce

Dětem jsme kromě informací předali také letáčky sdružení Nekupuj.Adoptuj a výhercům krátké soutěže také  3 CD s příběhem útulkového pejska Kulicha,  který si prošel krušnou cestou od drobného množitele přes útulek a nepromyšlenou adopci, znovu do útulku a teprve po 3 letech do šťastného domova. (CD je také z dílny sdružení Nekupuj.Adoptuj – pro zájemce CD můžete objednat ZDE, případně přes nás).

 

 

A protože počasí nebylo v pondělí zrovna nejteplejší, završili jsme návštěvu svižnou procházkou s  našimi psími svěřenci.

Jsme moc rádi, že máme příležitost se s dětmi nad těmito tématy setkávat a diskutovat o nich, protože věříme, že je to účinná cesta, jak zvýšit povědomí o situací opuštěných zvířat, tématice přemnožení a zodpovědném přístupu k pořízení zvířete a péče o něj.


SPOLUPRACUJÍCÍM ŠKOLÁM MOC DĚKUJEME ZA OTEVŘENOST, SE KTEROU K TÉTO PROBLEMATICE PŘISTUPUJÍ.