GINOVO DOBRODRUŽSTVÍ V ČESKÉM ŠVÝCARSKU

18.11.2013 19:03

Kromě běžných procházek a kratších výletů s našimi venčiteli jezdí čas od času naši psi také na několikadenní výlety do vzdálenějších končin naší republiky. Na podobné výlety svěřujeme psy jen našim osvědčeným a dlouhodobým dobrovolníkům, kteří jsou zkušení pejskaři, naše psy znají a umí to s nimi. Podobné akce znamenají pro útulkáčky nejen vítané několikadenní provětrání, vyběhání a "vyřádění" na dlouhých túrách a psích hrátkách, ale také nám poskytnou důležité informace o tom, jak se psi chovají v různých situacích (cestování v autě /vlaku /autobuse, kontakt s cizími psy různých velikostí a pohlaví, kontakt s cizími lidmi a s dětmi, hygienické chování v cizím prostředí..) zkrátka prozradí, jestli pes nemá vlastnosti, na které jsme při běžném fungování ve známém prostředí azylu neměli možnost přijít. To následně pomáhá při výběru ideálního prostředí pro nový domov.

 

Tentokrát se výletu účastnil náš labrador Gino. Jednalo se o třídenní výlet do Českého Švýcarska, na který ho vzala naše báječná dobrovolnice a pomocnice Eliška Janovská. S partou několika daších pejskařů si tak psi užili pár pořádných výletů, včetně túry na známou Pravčickou bránu a také si vyzkoušeli nejrůznější sportovní disciplíny jako například chůzi po ležícím žebříku, skok do výšky, aport činky nebo obedience. Gino se ukázal být nadějný ve všech disciplínách, na psa, který byl celý předchozí život uvázaný na řetězu a nikdo ho nic neučil, si vedl ukázkově ! Po celodenním řádění padli do postelí a nabírali síly na další den :)

Uznejte sami, že podobná akce je snem každého psa. 

Níže přikládáme pár KRÁSNÝCH FOTEK, autorkou většiny z nich je Kristýna Antošová, která nám fotila profi fotky našich psů (viz předchozí uveřejnění na našich stránkách), některé fotky jsou dílem Elišky Janovské.

 

DĚKUJEME ZA KRÁSNÝ ZÁŽITEK PRO GINA ! 

 

V autě se Gino chová ukázkově

 

Začáná běh přes žebřík  :)

Na žebříku je třeba Gina trochu přesvědčovat, ale vedl si dobře

Gino a za ním Pravčická brána - vstup do Českého Švýcarska

 

Aport kosti Ginovi šel hodně dobře a bavil ho

 

Psí modelové :)

 

Přivolání...krasavice Teyla v čele, Gino dotahuje

 

Gino při předbíhání Teyly :)

 

Skok do výšky se ukázal být Ginovou oblíbenou disciplínou, ve které je také velmi zdatný

 

Večer Gino asistoval u vaření palačinek :)

 

Gino náležitě vyčerpán dospává v posteli :)