HLEDÁME DOMOV PRO KRÁSNOU ESTERKU S POHNUTÝM OSUDEM

03.06.2013 13:45

ESTER - 10-11 let, výška v kohoutku 25cm, váha cca 10kg

Esterka je krásná, čistokrevná (s PP) fenka Jagdteriéra. Toto malé stvoření má za sebou těžký osud. Většinu svého života prožila zavřená o samotě v opuštěném domě, v místnosti bez možnosti venčení, kam jí  sem tam házeli zbytky jídla oknem. Prožila svůj život v nepořádku, ve výkalech, bez kontaktu s lidmi či jinými psy. Esterka je navíc slepá a lehounce kulhá na zadní nožku z důvodu špatně srostlé zlomeniny. Z oněch otřesných podmínek byla odebrána a umístěna do útulku. Avšak pobyt v kotci psychicky nezvládala, celé dny naříkala a bila hlavou o mříže, hrozilo utracení, aby ukočili její trápení.

 

Rozhodli jsme se dát Ester šanci na prožití dalších let v láskyplném prostředí. V azylu se Esterka rychle adaptovala, přes to, co prožila je vůči lidem velmi přátelská, ráda se mazlí, neustále se drží čověka jakoby se bála, že bude znovu uvrhnuta do žaláře osamění. Když se unaví, spokojeně se schoulí do pelíšku a odpočívá. Také se bez větších problémů začlenila do naší smečky, se všemy psy funguje (až na občasné zavrčení z nejistoty) zcela bez problémů. Slepota jí nijak zvlášť neomezuje ani jí netrápí, má dobrý orientační smysl. Má ráda procházky a ráda s hraje, je to malá, vitální fenka, vděčná za každé pohlazení. Vzhledem k tomu jak žila, nemá hygienické návyky. 

 

Hledáme pro Esterku milující domov, nejlépe v domku se zahradou u lidí, kteří jsou ochoti ji ukázat, že existuje i dobro, kteří budou mít trpělivost s pejskem bez hygienických návyků a chuť Esterku učit, dát jí lásku (nikoli soucit), péči, pohyb, kvalitní stravu a věnovat se jí. Esterka může být jedináček i společník k dalším nekonfliktním pejskům bez rozdílu pohlaví, snesla by se i s kočkami či jinými zvířaty. 

 

Ester je očkovaná čipovaná a kastrovaná. Jsme objednaní k  očnímu specialistovi, abychom zjistili, co je důvodem Esterčiny slepoty a zda ji lze zvrátit.