KLÁNOVIČTÍ DOBRO-DRUZI A NADACE VIA POMÁHAJÍ

27.06.2018 20:34

Pro tohle skoro chybí slova obdivu a díků! 4.A. ze ZŠ Klánovice v čele s p. učitelkou Sieglovou strčila do kapsy haldu dospěláků v neskutečným půlročním projektu Máme rádi psy - pomáháme jim. Projekt byl součástí programu Dobro-druzi pod záštitou Nadace Via, který má za cíl vést děti a mládež k filantropii .

Klánovičtí si vybrali náš útulek, kam už nějakou dobu rádi docházejí na besedy, a děti rozjely neuvěřitelný aktivity, v rámci nichž vybíraly peníze na naši podporu, od vánočních jarmarků, kde prodávaly své výrobky, přes pravidelné snídaně, který pořádaly pro své spolužáky a kde podávaly vlastnoručně připravený jídlo, po sportovní akce. Celý projekt vyžadoval neskutečný zapojení, kreativitu a práci dětí i paní učitelky po dobu půl roku (!!), takže žádná jednorázovka, kterou si odbyly za pár hodin a hotovo, je za tím spousta práce a odhodlání.

A vyplatila se! Děti překonaly hranici vybraných 25 tisíc (!!) na podporu svého projektu, které Nadace zdvojnásobí ! . A tak nám díky těmhle neuvěřitelným mladým lidičkám a skvělé, báječné paní učitelce přibude přes 50 tisíc na podporu našich staroušků.

Děti nám se k nám přijely před koncem školního roku rozloučit, předat haldu dárků, co nakoupily pejsanům za část vybraných peněz a samozřejmě pomazlit :).

Je skvělý, že existují takovéhle projekty a ještě skvělejší, že jsou takoví učitelé a děti .

MOC MOC děkujeme paní učitelce Sieglové, dětem i Nadaci za tuhle skvělou aktivitu !