MÁME NOVÉ KOTCE - VELKÉ DÍKY NADACI ČEZ, NADAČNÍMU FONDU PES V NOUZI A DOBROVOLNÍKŮM

11.09.2013 20:57

V našem azylu preferujeme "smečkové" fungování. To znamená, že psi, kteří nemusí být odděleni z povahových, zdravotních nebo jiných důvodů, žijí společně  jedné smečce a volně se pohybují po areálu azylu. Nově příchozí psy se vždy snažíme co nejrychleji začlenit do smečky, aby trávili co nejméně času oddělení v kotci. Je to nejen mnohem příjemnější pro psy samotné (netráví čas v těsném prostoru kotce za mřížemi, jsou v kontaktu s ostatními psy a mají volný pohyb po areálu), ale usnadňuje to také hledání nových domovů, jelikož bezproblémové vycházení s dalšími psy je častým požadavkem zájemců, kteří třeba už psa mají nebo zkrátka socializaci nechtějí řešit.

Naše původní tři kotce jsme se rozhodli rozšířit o další dva, abychom v případě potřeby mohli pojmout více psů, jejichž socializace zabere více času. 

Pořízené kotce jsou vlastně variabilní - je možno je použít jako 2 kotce o velikosti 2x4m nebo (otevřením spojovacích dveří) jeden větší kotec o velikosti 2x8m. Kotce jsou pevné, kryté stěnou ze 3 stran, v každém je bytelná, zateplená bouda pro případ, že by v kotci některý z našich svěřenců musel pobývat i v zimě. Níže najdete foto kotců při výstavbě a kotce již postavené a natřené.

 

Rádi bychom moc poděkovali NADAČNÍMU FONDU PES V NOUZI za příspěvek 10 000,- Kč na výstavbu a NADACI ČEZ za poskytnutí zbytku částky (21 500 Kč). Pomoci si moc vážíme !

 

Našim věrným dobrovolníkům (Eva Ficbauerová, Richard Luka, Radka Škodová, Suzi Forrest, Lucka Mrhálková a Saša Bakhareva) moc děkujeme za pomoc s natíráním a dokončovacími pracemi.