NAŠE AGÁTKA DNES NAŠLA NOVÝ DOMOV

10.02.2013 14:55

Naše milovaná Agátka se dnes konečně dočkala. Odjela s novou paničkou a svým novým psím parťákem Badíkem do nového domova poblíž Brna.

 

Něco málo z jejího života...

Agátka se před 9 lety v útulku narodila a žila tam velice skromný psí život celých 8 let. Do té doby nebyla (až na malé vyjímky, jako cesta na veterinu apod.) venku, znala jen útulek, ošetřovatele a psy v něm. Nic víc. Neuměla chodit na vodítku, neznala obojek, nechodila na pocházky a ze všeho co neznala byla vystresovaná. Z tohoto zakletí ji vysvobodila až naše věrná dlohodobá dobrovolnice Lucka Mrhálková, která si fenku vzala do dočasné péče k sobě domů a vše ji naučila. Ani pro jednu z nich to nebylo lehké, protože Agátka byla opravdu výchovou a socializací absolutně neposkvrněná a ze všeho byla ustrašená a vyjukaná. Krok po kroku se ale z Aginky stával "normální pejsek", zvyklý na určitý režim, schopný chodit na vodítku, jezdit MHD, naučit se základní povely a také vydržet sám doma. Nějakou dobu po návratu z dočasné péče u Lucky se podařilo Agi umístit u starší paní z Prahy. Nová panička ale Agince nezvládla vymezit hranice a ta brzy začla v nepřítomnosti paničky ničit zařízení bytu a nesnesitelně výt. Což se samozřejmě nesetkalo s velkým pochopením sousedů. Vrátila se nám tedy po několika měsících z adopce zpět.

V útulku se ale už tak bezpečně, jako dřív, necítila. Poznala totiž něco lepšího - teplo domova, pohlazení, procházky a vše co patří do šťastného psího života.

Osudem Agátky ale nebylo v útulku dožít. Letos v lednu totiž v časopise Psí kusy, vyšel o našem útulku článek a součástí článku byla také nabídka našich pejsků. A zde si ji také vyhlédla mladá paní, jež hledala nekonflitkní a klidnou parťačku pro svého temperamentního pejska Bada. Dle popisu v časopise byla Agátka přesně to, co hledala. A vzhledem k tomu, že již značné zkušenosti s výchovou pejsků má a Agátce je schopná nabídnout takové podmínky, které ona potřebuje, dlouho jsme neváhali. Teď už nezbývá, než jim všem třem, držet palce!  

Agátko ahoj :-)