UPOZORNĚNÍ - PODVODNÉ SBÍRKY !

19.12.2012 18:32

                                                                       

Z několika zdrojů se k nám dostala informace o tom, že různí lidé po Praze vybírají na ulici peníze na podporu našeho azylu. Jedná se většinou o jedince se psem, mají krabičku s nápisem Azyl opuštěných psů Libeň a vyprávějí různé verze příběhu o pomoci opuštěným psům. Vyskytují se nejčastěji u východů z metra. 

NÁŠ AZYL ŽÁDNOU POULIČNÍ SBÍRKU NEPOŘÁDÁ ! Všichni "výběrčí" získávají od důvěřivých lidí peníze pro svou potřebu a zneužívají k tomu jména azylů a útulků (údajně někteří vybírají také na útulek v Troji a azyl v Modřanech). Na oznámená místa byla zaslána policie a případy se šetří. Nevylučujeme však, že takovýchto podvodníků je víc. 

Pokud chcete podpořit některý z útulků či azylů finančně, je mnohem bezpečnější zaslat peníze převodem na účet, který vždy najdete na webových stránkách nebo přímo donést peníze do azylu, kde máte také možnost konkrétně vidět, na co příspíváte. Případně je možné (nejlépe po domluvě, protože potřeby jsou různé) podpořit azyly materiálně nákupem krmiva nebo jiných potřebných věcí.