UŽIJE SI ZRAZENÁ JOYS JEŠTĚ TROCHU ŠTĚSTÍ ?

08.04.2018 09:47

Mohla mít krásný život, místo toho jí čekalo živoření u různých majitelů. Krásná, něžná Joysinka, se kterou se život nemazlil. Když ji našli, žila na zahradě v mrazech, bez řádného přístřešku, bez jídla, kostra pokrytá kůží, smutná, odevzdaná, s těžkým dýcháním, sotva stála na vratkých nohách. 

V necelých 8 letech, je to zdravotně troska, má zesláblé nožky, chronické selhávání ledvin a největší problém je srdíčko – podle kardiologa funkční jen na 10%, silně zvětšené s vysokým rizikem infarktu nebo prasknutí. 

Nevíme, kolik času má Joys před sebou, můžou to být dny, týdny, měsíce…v roky si s její diagnózou netroufáme doufat. Ale uděláme naprosté maximum, aby ten čas strávila milovaná, se vší péčí, jakou si zaslouží a jakou měla mít celý život. Bere léky na srdíčko, omega 3, karnitin, taky dostává ledvinovou dietu a doplňky na podporu funkce ledvin a imunity i kloubní výživu. Krátkými a častějšími procházkami se jí trochu osvalily nožky a chodí už dost líp, než když k nám přišla. Taky lehce přibrala, ale pořád je to kostřička, i když jí s chutí a dost.

 

I když na to zpočátku nevypadala, krásně se začlenila do naší smečky a pomáhá tam udržovat klid, kdykoli prckové plánují nějakou neplechu, aktivně zakročí a zajistí klid. Spí s ostatními v teple budovy a má volný pohyb po areálu, což si užívá, stejně jako neustálou přítomnost rukou, které hladí.


Máme pro ní už i báječný domov, kam odjede za pár týdnů po dalším kardio vyšetření (pokud se její stav nezhorší natolik, že by převoz nebyl bezpečný). I v novém domově budeme Joysinku s paničkou podporovat, jak bude v našich možnostech, abychom zajistili, že tuhle úžasňačku už čeká jenom to NEJ.