SEN ZVÍŘAT 22.9.2012

23.09.2012 18:29

V sobotu 22.9.2012 jsme se zúčastnili, jako mnoho dalších útulků a azylů, každoročně pořádané umisťovací výstavy zvířat z útulků s názvem SEN ZVÍŘAT.

Ráno většinu z nás nepříjemně překvapil hustý déšť, v němž jsme se odhodlaně vydali do areálu Hoffmanova dvora v Praze - Vinoři. V dešti jsme postavili stánek, rozmístili letáčky, nasadili psům šátky, které návštěvníkům signalizují, že daný pejsek je k adopci, a modlili jsme se, aby už otevřeli stánek s teplými nápoji :). 

Prezentace psů během dne provázel bohatý program v podobě ukázky odchytu psů, obedience, tanec se psem, canisterapie a další. Kromě prezentace útulků a mnoha krásných pejsků bylo možno na místě koupit spoustu zajímavých, krásných předmětů se zvířecí i nezvířecí tématikou, z kterých výtěžek šel na podporu pejsků v útulcích.

Za náš azyl jsme s sebou vezli 4 psy - Kookiho, Lauru a Čendu s Fandou. Pátým účastníkem měl být Venda, který však našel domov den před výstavou. Pejsani se chovali po celou dobu naprosto vzorně a poslušně, dokonce i Kooki byl nezvykle klidný. Všichni několikrát způsobně absolvovali veřejné "kolečko" na nádvoří před zraky potenciálních zájemců o adopci a užívali si pozornosti návštěvníků. Velký úspěch slavil Kooki se svou přátelskou povahou a sametovým kožáškem, který jsme mu den před výstavou nechali upravit v salónu. 

Domov se pro Lauru ani Kookiho z výstavy nevyklubal, i když zájemce o Kookiho se objevil, bohužel ale neodpovídaly životní podmínky a styl. Kookiho si ale nafotili organizátorky pro inzerci do časopisu Aha!, kde vyjde na prvním místě. 

Větší štěstí měli Čenda s Fandou, kteří by v průběhu příštího týdne měli jít na zkoušku do nového domova - společně :). Tak jim budeme moc držet palce, zaslouží si nový život. 

 

Rádi bychom moc poděkovali všem, kteří nám na Snu pomohli se zvířaty, s převozem a dalšími věcmi - jmenovitě děkujeme Radce Škodové, Šárce Drálové, Lucce Mrhálkové, Ejce Janovské, Evce Fidlerové a Liborovi Novotnému - bez jejich pomoci bychom to všechno těžko zvládli. 

 

také děkujeme Dogpointu za hlídání místa a vytvoření zastřešeného prostoru mezi stánky :).