SENIORKA ESTER S POHNUTÝM OSUDEM NAŠLA MILUJÍCÍ DOMOV

13.09.2013 20:10

Máme krásnou zprávu - naše Ester, 11-ti letá fenka Jagdteriéra, našla úžasný domov.  

Toto malé stvoření má za sebou těžký osud. Většinu svého života prožila Ester zavřená o samotě v opuštěném domě, v místnosti bez možnosti venčení, kam jí  obšas házeli zbytky jídla oknem. Prožila svůj život v nepořádku, ve výkalech, bez kontaktu s lidmi či jinými psy. Kulhá na zadní nožku z důvodu špatně srostlé zlomeniny a byla slepá na obě oči. Z otřesných podmínek byla nakonec (po 10-ti letech !) odebrána a umístěna do útulku. Avšak pobyt v kotci psychicky nezvládala, celé dny naříkala a bila hlavou o mříže, hrozilo utracení, aby ukočili její trápení.

Jelikož v našem azylu umožňujeme psům, kteří se snesou s ostatními, pobyt mimo kotec, rozhodli jsme se dát Esterce šanci. Vzhledem k jejímu věku, slepotě, absenci hygiencikých návyků a komplikované povaze (špatně snáší samotu, občas vyvolává konflikty s jinými psy) jsme věděli, že najít domov nebude snadné. Poskytli jsme Ester nejen azyl, neustálou lidskou přítomnost a lásku, ale také potřebnou zdravotní péči tak, abychom ji dostali do stavu, kdy bude schopná operace oka.

Operaci jednoho oka (druhé je neoperovatelné) Ester podstoupila začátkem září, hojí se dobře, Ester začíná vidět a brzy by na oko měla vidět normálně.

A mezi tím vším se podařilo najít Ester skvělý domov v domku se zahradou, kde bude mít veškerou lásku, péči a trpělivost, kterou potřebuje.  My jsme moc rádi, že tenhle - zpočátku neveselý - příběh má šťastný konec !