ÚČINNÁ POMOC PŘI OTRAVĚ PSA - ENTEROZOOGEL

20.02.2014 10:07

Většina pejskařů ví, že v poslední době se v mnoha lokalitách celé ČR rozmohly otravy (nepo pokusy o otravu) psů. Prakticky týdně nacházíme na sociálních sítích informace o nově nalezených návnadách a mnoho psů už zaplatilo životem. Gel působí i při jiných obtížích jako jsou dlouhodobé průjmy nebo jiné zažívací potíže.

EnteroZOO hel koupíte za necelých 200 Kč, což, jak uznáte, je nesrovnatelně nízká cena v porovnání se životem Vašeho mazlíčka. Gel můžete sehnat na odkazu níže (klikatelný odkaz EnteroZOO gel) nebo např. v Hornbachu. 

EnteroZOO gel do sebe vstřebá většinu jedů, kterými se mohou, buď úmyslně nebo omylem, zvířata otrávit. Když psovi bezprostředně po požití nebo prvních projevech příznaků podáte EnteroZOO gel, otravu s relativně velkou mírou pravděpodobnosti přežije (přežití záleží samozřejmě na celkovém zdravotním stavu psa, rychlosti aplikace, množství požitého jedu, apod).

Postup u otravy je následující: Zvířeti podáte ihned při prvních příznacích otravy minimálně dvojnásobnou dávku EnteroZOO. Pokud zvíře gel vyzvrací, vyzvrací jej již s částečně navázanými jedy. Pak postup opakujte. Gel do sebe jedy vstřebá a nedovolí, aby byly z trávicího traktu zvířete vstřebány do krve a zvíře následně pošlo. Při otravě je nutné co nejrychleji  vyhledat veterinárního lékaře!!! EnteroZOO je první pomoc, kterou je nutné mít doma pro tyto případy.

V případě otravy vše nahlaste na policii. Když se nebudou otravy hlásit, tak těžko můžeme čekat, že se tím někdo bude zabývat, je také nutné, že riziko otravy hrozí nejen psům, ale - a to si mnozí traviči neuvědomují- taky dětěm a tady už by šlo o závažný trestný čin!

Je dobré s sebou mít zprávu s vyjádřením veterináře a případné fotky. Podrobné informace jestliže jste narazili na návnadu nebo mrtvé zvíře najdete na stránkáchwww.karbofuran.cz  Rádi vám zde se vším poradí.

Nikdy se návnady nedotýkejte! Můžete tak otrávit sami sebe.